Werkwijze

Bent u op zoek naar iemand die:

  • met u het ontwerpproces van uw tuin doorloopt;
  • goed luistert en uw wensen als uitgangspunt neemt;
  • een tuin voor u ontwerpt met een krachtige structuur en mooi in balans;
  • een beplantingsplan maakt dat opvalt door evenwicht in opbouw, kleur, blad- en bloemvormen.

Graag zou ik dan eens, geheel vrijblijvend, met u van gedachten wisselen. Tijdens ons eerste gesprek kijken we naar foto’s van tuinen en praten over stijl, smaak, wensen, ideeën, verwachtingen, budget en onderhoud. Vooraf is het handig als u over deze onderwerpen nadenkt aan de hand van een wensenlijst die u op deze site vindt.

Na het gesprek krijgt u een verslag van hetgeen we hebben besproken in de vorm van een offerte. Als u zich hierin kunt vinden, maken we een vervolgafspraak. We bespreken dan één of enkele schetsontwerpen waarbij we kijken of ik op de goede weg zit. In deze fase kunnen, afhankelijk van de afspraken, mogelijk nieuwe ideeën opborrelen die nog verwerkt kunnen worden waarna een tweede presentatie volgt. Daarna verwerk ik de laatste aanpassingen, indien nodig, in een definitief ontwerp.

Hierna volgt een gesprek over het matenplan en het beplantingsplan. Tot slot maak ik een onderhoudsplan voor de tuin met de mogelijkheid van een uitleg ter plaatse als de tuin is aangelegd.

Tijdens de aanleg is het wenselijk dat ik contact houd met de hovenier zodat het gewenste eindresultaat wordt bereikt. Daarnaast kan ik helpen met het uitzetten van de beplanting als u uw tuin zelf inplant. Deze extra’s worden in de offerte genoemd als mogelijkheden.

Na elk in de offerte genoemd onderdeel is er een keuzemoment van doorgaan, onderdelen overslaan of het proces afronden.